Ένας μύθος που υπάρχει είναι ότι ο θυμός είναι ένα κακό συναίσθημα το οποίο δεν θα έπρεπε να έχουμε εμείς ή τα παιδιά μας. Ο θυμός εκ φύσεως δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός.Το πώς ανταποκρινόμαστε στο συναίσθημα του θυμού είναι αυτό που πολλές φορές μας δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις μας με τους γύρω μας αλλά και με τον εαυτό μας.
Στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Θυμού συνδυάζω τεχνικές από διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις. Με βάση το μοντέλο της Γνωσιακής Θεραπείας Μέσω της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) σε συνδυασμό με την συμβουλευτική και τις τεχνικές χαλάρωσης προσεγγίζω το θέμα του θυμού συνολικά ώστε να επωφεληθούν στο μέγιστο παιδιά και έφηβοι.
Τα παιδιά αφού κατανοήσουν τι είναι ο θυμός, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν πότε θυμώνουν, πώς αυτό εκδηλώνεται στο σώμα τους και πώς αντιδρούν όταν θυμώνουν. Στόχος είναι, χωρίς να κρίνουν τον εαυτό τους, να αναγνωρίζουν πότε αναδύεται το συναίσθημα του θυμού, να προλαβαίνουν την τοξική αντίδρασή τους και να επιλέγουν μια υγιή απάντηση στο θυμό τους.
Επέτρεψε στα παιδιά να εκφράσουν την ενοχή τους, την θλίψη τους, τον θυμό τους και είναι σαν να βγάζεις ένα αγκάθι.

Martha Beck